O nama

TKO SMO I ŠTO ČINIMO:

Češki dječji vrtić Ferde Mravenca Daruvar je predškolska ustanova osnovana davne 1927. godine.

Osnovala ga je Češka beseda s ciljem očuvanja kulture, običaja i jezika pripadnika češke manjine. Od tadašnje jedne skupine djece predškolskog uzrasta, danas vrtić pohađa od 130 do 140 djece od navršene jedne godine do polaska u osnovnu školu. Djeca su  smještena u šest odgojno-obrazovnih skupina; tri za djecu jasličkog, a tri vrtićkog uzrasta.

O djeci skrbi 19 radnika: 11 odgojitelja i jedna medicinska sestra, ravnateljica, tajnica-računopolagateljica, kuharice, ekonom-pralja-švelja, spremačice i domar. Zahvaljujući redovnom financiranju Grada Daruvara, sufinanciranju programa pripadnika nacionalnih manjina od strane MZOŠ-a, ali donacijama Češkoslovačkog zavoda za iseljeništvo vrtić je dobro opremljen spravama, namještajem, didaktikom, tehničkim i ostalim sredstvima za rad s djecom. Osobito se djeca vole igrati na bogato opremljenom i uređenom dječjem igralištu, „dvorečku“, kako ga djeca zovu.

Rad s djecom odvija se pretežno na češkom jeziku.

Od 1967. god. nosi naziv Ferde Mravenca, nestašnog, ali dobrodušnog mrava, junaka dječjih priča i crtića. Samostalna ustanova je od 1999. godine.

U okviru svoje djelatnosti u vrtiću se provodi redoviti desetosatni program njege, odgoja i naobrazbe, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi djece predškolskog uzrasta, koji su prilagođeni razvojnim potrebama djece, te njihovim mogućnostima i sposobnostima.

VIZIJA VRTIĆA
je biti mjesto radosnog odrastanja djece. Vrtić u kojem su zadovoljene njihove potrebe, mjesto u kojem djeca žele boraviti.

MISIJA VRTIĆA

je profesionalni pristup radu, odgoju i obrazovanju djece predškolskog uzrasta, kao temelju odgojno-obrazovnog sustava. Biti čuvari običaja, kulture svojih predaka.

Radno vrijeme vrtića je: od 5:30h do 16h